İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Eğitime olan sevdası yüzunden Hatay´dan kalkarak okuulumuza gelen egitimci yazar Lütfi Yılmaz Eğitimden iyi örnekler, rol modeller gösterdi, konferans verdi. İlgiyle izlenen programa katılan Yazarlar birligi üyesi Muzaffer Doğan Necip Fazil Kısakürek´ten şiirler okudu, Orhan Aslan da anılarını anlattı. Her biri çok değerli olan eğitimci yazarlara verdikleri bilgiler ve çalışmaları icin teşekkürler ederiz.

Ekm

İmam Hatip Liselerinin kuruluş yıldönümü programları çerçevesinde Ali Keleş ve Mustafa Aktan hocalarımızın girişimleriyle hocaların hocası Ak parti 23.donem milletvekili Prof.Dr. Necip TAYLAN ile IHSIAD İmam Hatipli Sanayici ve İş Adamları Dernegi Başkanı Nurullah Şahin İmam Hatiplerin Dünü Bugünu Yarını konulu konferans verdiler. TAYLAN hocamız zamanında okumanın hele imam hatiplerde okumanın güçlüklerinden, nasıl başarılı olunacağından, çalışmak, planlı olmak, idrak sahibi olmak, şuurlu olmak gibi hususlardan ve gelecekte bizi bekleyen hizmetlerin neler oldugundan ve kendi hayatindan yasanmışlıklarla ilgili anılarını anlatarak rol model olmak için öğrencilerimizi motive etmiştir. ŞAHİN de rol model alinmasi gerekiyorsa kendisinin de imam hatipli oldugunu, sorunlari iyi bildiğini ne olursa olsun çalışmak, çıtayı yükseltmek, başarılı olmanın öneminden bahsetmiştir. Okul Müdürü Rüştü Özker ise katılımcılara ve programı yapanlara teşekkür ederek konferans sonlandırılmıştır.

Ekm

Okulumuz meslek dersleri öğretmenleri Mustafa Aktan, Muzeyyen Yilmazer, Talha ve Ayşe Baykara, Hayat Seven tarafından tertiplenen ve öğrencilerce icra edilen programda okul müdürü Ruştü Özker imam hatip nesli dünü bugünü yarını konulu konuşma yaptı; dini ve fenni ilimleri ortak yürütmenin öneminden bahsetti. Eğitimci şair Faysal Atmaca imam hatiplerle ilgili kendi yazdığı duygulu şiirini okudu ve kendisinin de imam hatip mezunu oldugunu milletin imam hatiplilerden beklentilerinin çok olduğunu belirtti ve milletin gözbebeğisiniz dedi. Slayt gösterileri Celalettin Öktem hocanın tanıtımı ve Tevfik İleri ile ilgili bilgi ve video gosterimi yapıldı. Kur´an-ı Kerim okundu, milli ve manevi degerlerimize bağlılık vurgulandı ve teşekkür edilerek program sonlandırıldı.

Ekm

Eyüpsultan Belediye başkanı Remzi Aydın okulumuzu ziyaret etti. Ziyareti esnasinda 12.sınıf ögrencilerine kitap hediye etti. Otakçılar lisesine özel sevgisinin olduğunu, elinden gelen hizmeti yapacağını belirten başkanımızı okul müdürümüz teşekkür ederek uğurladı.

Ekm

OKULUMUZDA MEHTER ÇALIŞMALARI MEHTERAN YÜKSEL GÜNGÖR YÖNETİMİNDE BAŞLADI.

Ekm

Öğretmenlerimiz meslek derslerinin bir kısmını sınıflarda, bir kısmını da okul mescidinde icra ediyorlar. Böylece farklı mekanlarda ders işlemenin daha etkin ve daha faydalı olması hedeflenmektedir.

Ekm

Okulumuza yeni başlayan 9. sınıf öğrencilerinin velilerine çocuklarının okula uyumu için gereken bilgiler ve deneyimler aktarıldı. Okul müdürü Rüştü Özker, öğretmenlerden Asiye Erker, Rehberlik öğretmeni Nesrin Aksu, 9.sınıf velisi nasıl olur, görevleri, hakları, sosyolojik ve biyolojik uyum saglanması konuları velilere sorulu cevaplı anlatıldı; devam, disiplin kıyafet, kantin, servis konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca 2018-2019 yılında açılacak olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili velilerimize ilgili takvim ve kursların öğrenci başarılarını arttırmada ne kadar önemli olduğu hakkında bilgilendirme yapıldı. Kursa kayıt olacak öğrencilerimize bilgilendirme yapılarak, yardımcı olunması kararı alındı.

Ekm

Öğrencilerimiz uzun bir yaz tatilinden sonra yeni öğretim yılı için okula merhaba dediler. Okul müdürü Rüştü ÖZKER´in öğretmen, öğrenci ve velilere "yuvanıza hoşgeldiniz" demesi okulun misyon, vizyon ve stratejisi, kılık kıyafet, keyifli okul nasıl olur, kurallar gibi konularda konuşmasından sonra Mustafa Aktan hocanın Kur´an-ı Kerim okuması, şiirler ve öğrenci konuşmasından sonra Bayrak töreni ile açılış tamamlanmıştır

Ekm

17 Eylül 2018 pazartesi yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle Cumartesi günü okulumuzu ziyaret eden ilçe müdürümüz Murat ÖĞÜTCÜ, şube müdürlerimiz Servet YAZGAN ve Ali AKTAY beyler çalışmaları yerinde görmüşler ve sınıfların ve okul bahçesinin öğrenciler için hazır olduğunü gördükten sonra okul müdürümüz Rüştü Özker´e teşekkür ederek başarılar dilemişlerdir. Müdürumüz de ziyaretleri için müdürlerimize teşekkür etmiştir.

Ekm

Tatil dönüşü öğretmenlerimiz mesleki etkinlikler, öğretmenler kurulu zümre toplantıları ile yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba dediler. Okul müdürü Rüştü Özker yeni egitim öğretim yılında öğretmenlere başarılar diledi.

Ekm

Okulumuz Tarih ve edebiyat öğretmenlerince konferans salonumuzda ve okul bahcesinde etkinlik düzenlendi, Kur´an okundu, şehitlerimize saygı duruşu yapıldı. 15 Temmuz´da yaşananlar, şehitlerimizin vatan, millet, bayrak ve mukaddesatımız uğrunda canlarını verdiklerini, gerektiğinde aynı ruhla hareket edileceği ile ilgili şiir, konuşma, sinevizyon gosterisi yapıldı. Okul müdürü Rüştü Özker, kendisinin de 15 Temmuz gecesi meydanlara çıktiğını, milyonlarca insanın o gece vatanı için canını verebileceğini bizzat gözleriyle müşahade ettiğini, gençlerin de bu şuurda olduğuna inandığını, bir daha daha bu gibi olaylara yer vermemek için çok çalışmanın gerektiği üzerinde durdu.