Ara

Okulumuz futbol takimi Grup elemelerindeki son maçını 2- 0 kazanarak genc liseler İstanbul Şampiyonasına katilmayi hakketmistir Yaptıği 1.tur şampiyonluk maçıni da 2-1 alarak ŞAMPİYONLUKA RAMAK KALDI  yapilacak maci da aldiği taktirde TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU na katilma şansıni yakalayacaktır. Okulumuza bu sevinci yasatan Takimimiza ve Erhan Yorulmaz hoca ya tebriklerimizi Okul mudürü Rüştü Özker bildirdi.

Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Kasım ayı etkinlikleri çerçevesinde okulumuz mezunlarını hâli hazırdaki öğrencilerimizle buluşturdu. Okulumuz konferans salonunda gerçekleşen buluşma, Okul Müdürümüz Rüştü Özker Bey´in mezunlarımıza hoş geldiniz konuşması ile başladı. Mezunlarımızın lise öğrencilikler yıllarında bu okul sıralarından ayrıldıktan sonra okulumuzun daha nice öğrencilerimize ev sahipliği yapmaya ve eğitim ve öğretimi daha ileri bir seviyeye getirme gayesiyle ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini ifade etti. Ardından 12. sınıf öğrencilerimizin mezunlarımızın tecrüblerinden faydalanması temennisini iletti. Sonrasında, okulumuzdan mezun olmuş, kimi üniversite öğrencisi, kimi meslek sahibi mezunlarımız kendi tecrübelerini 12. sınıf öğrencilerimize aktarmak üzere söz aldılar.

Sınava ilişkin duygular ve performansa etkisi semineri Okul Rehberlik Servisi tarafından yapılmıştır.

KTS etkinlikleri kapsamında okulumuz mescidinde Eyüp Sultan Kız AİHL Camii imamı Yüksel Karayiğit ve Eyüpsultan Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Samet Akaslan tashih-i hurufun önemi ve Kur´an-ı Kerim´i güzel okumanın önemi hakkında seminer verildi. Hocalarımıza teşekkür ederiz.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Süleyman Kerim AYBAK, "Ahmet Hamdi Tanpınar ve Necip Fazıl Kısakürek" konulu şiir dinletisini 12/C sınıfında gerçekleştirdi.

Okulumuz Rehberlik Servisi 10. Sınıf öğrencileri ile sınav dönemi öncesinde Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Kişilik Tipine Göre Ders Çalışma, Motivasyon teknikleri hakkında öğrencilerle seminer çalışması yapılmıştır. Rehberlik Öğretmeni Nesrin AKSU´ya teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencileri öğretmenleriyle beraber Kitap okuma alışkanlığı edinme, kitapları ve yazarlarını tanımak amacıyla kitap fuarını ziyaret ettiler. Ziyarete katılan öğrencilerimiz bu gezinin yararlı oldugunu belirtmişlerdir.

İstanbul Valiligi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İstanbul u okuyorum projesi kapsamında okulumuz öğretmenleri yöneticileri çalışanları öğrencileri ilk dersin 15 dakikasını kitap okumaya ayırmıştır proje herkes tarafından takdirle karsılanmıştır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yol düzenlenen Genç Sada Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma, Genç Muhafızlar Hafızlık, Genç Bilaller Ezan Okuma ve Genç Hatipler Hutbe Okuma yarışmaları kapsaminda okulumuzda elemeler yapıldı. Bu yarışmalar sonucunda 11/D sinifindan Muharrem Şahin, Genç Sada Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasına, 11/D sınıfından Muhammed Salih Güneş, Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasına, 9/C sınıfından Ahmet Faruk Özkartal, Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasına ve 11/F sinifindan Taha Berk Karakaş Genç Hatipler Hutbe Okuma yarışmasına katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik eder, bölge yarışmalarında okulumuzu başarı ile temsil etmelerini dileriz.